A trombitaművész ügyvédje, dr. Csontos Zsolt elmondása szerint azt kérvényezték, hogy halasszák el Galambos Lajos börtönbüntetésének megkezdését. Így akár egyéves halasztást is kaphat.

Galambos Lajost még 2022 decemberében ítélték másodfokon három év hat hónap szabadságvesztésre, amelynek letöltését február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben, azonban nem jelent meg a helyszínen. Később kiderült, hogy a trombitaművész és ügyvédje halasztást kértek, így Galambos a Vértesbe ment kirándulni. Korábban már elértük telefonon a jogászát, Fröhlich Krisztiánt, aki elmondta, titoktartás kötelezi, így konkrétumokat nem árulhatott el, azonban dr. Csontos Zsolt, aki az ügy jelenlegi szakaszában Galambos jogi képviselője, a Blikknek bővebben beszámolt a halasztásról. 

Mint a lapnak kifejtette, halasztási kérelmet terjesztettek elő a szükséges feltételek mellett. Hozzátette, ezt csak akkor lehet megtenni, ha az ítélet két évnél hosszabb börtönbüntetésről szól, amennyiben közvetlen életveszély áll fent az elítéltnél.

A bíróság befogadta a kérelmet, majd úgy döntött, hogy függőben tartja az ítéletet, vagyis jelenleg nem terheli bevonulási kötelezettség az ügyfelemet. Megvizsgálták a benyújtott orvosi szakvéleményeket, és az alapján igazságügyi szakértőt rendeltek ki. Ha jól tudom, ő már meg is kapta az ügyet és a papírokat. Az ő eredményei alapján dönthet úgy a bíróság, hogy felfüggeszti a szabadságvesztés végrehajtását. Na, nem végleg, hanem bizonyos időre. Mi egyévnyi halasztást kértünk

– mondta a lapnak, hozzátéve: „Ez nem azt jelenti, hogy ennyit meg is ítél a bíróság: saját hatáskörben jelöli ki az időintervallumot, aminek letelte után felülvizsgálatra kell megjelennie az ügyfelemnek”.

A jogi képviselő mellett megszólalt Galambos Lajos is, kifejtve, a halasztással nem adta fel a harcát, és küzdeni fog az igazáért. 

Perújítási kérelmet fogunk beadni, mert az az ítélet, ami született, nem fedi a valóságot. Csütörtökön több ügyvéddel is egyeztetek, velük döntünk közösen a következő lépésen

– mondta.

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *