Több mint két éve itt van a Wiking Yacht Clubba az a luxusjacht, ami kedden délután kapott lángra az Árpád híd budai hídfőjénél. Karbantartásra és felújításra érkezett, de jelenleg aktív munkaidőszak a tulajdonos elmondása szerint nem folyt rajta. Azt, hogy mitől gyulladt ki, egyelőre nem lehet tudni.

Mint megírtuk, hatalmas füst csapott fel kedd délután az Árpád híd budai hídfőjénél: a Hajógyári-sziget déli csúcsán egy luxusjacht kapott lángra. A tűz a fedélzeten pusztított, és előbb fekete, majd szürke füsttel égett. A helyszínre érkező tűzoltóegység hamar elkezdte az oltást egy vízsugárral, majd nem sokkal később megérkezett egy tűzoltóhajó is. 

A tűzoltók még késő délután is dolgoztak, a hajóról délután hat körül is sűrű füst szállt fel. A lángokat estére sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak, Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel azt közölte, az egységek még egy izzó rész felszámolásán dolgoznak.

A 26 méter hosszú, nyolcvan lábas luxushajónak számító jacht csaknem húsz éves és az Egyesült Államokból érkezett Magyarországra, hogy felújítsák és eladják. Az egy-két család nyaralására tervezett hajóról a tulajdonos nem tudta megmondani, hogy volt-e rajta biztosítás, és azt sem, hogy mi lesz vele ezután.

A tervezet szerint teljesen elfogják süllyeszteni, és hogyha elalszik, akkor majd megszervezzük a kiemelését, és valamit kitalálunk

– mondta Varga Miklós, a Magyar Kikötő Zrt. résztulajdonosa az RTL Híradónak.

A Wiking Yacht Club magazinja 2020-ban számolt be a hajóról, amelyben azt írták, egy hotellánc rendelte meg 2004-ben három milliárd dollárért. A cikk szerint a hajó különlegessége, hogy a luxus és a stílus tökéletes egységet alkot benne, hiszen a belső teret a Versace tervezte.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *