Két éve volt az Igazságügyi Minisztérium államtitkára Völner Pál, amikor 2017-ben végrehajtói árverésen szerzett meg egy 305 négyzetméteres nyergesújfalui ingatlant, írja az rtl.hu.

A földhivatali papírok alapján nemcsak a bedőlt hitelt nyújtó bankok, hanem Völner is végrehajtást kért, miután 2016-ban kilencmillió forint értékben jegyeztetett be végrehajtási jogot.

Az egykori miniszterhelyettes pár hónap után megvált az ingatlantól, és továbbadta a Tagba Kft.-nek, amelyben fia volt az egyik képviseletre jogosult személy, és amely később a fia tulajdonába került.

Pár nappal a Völner-botrány 2021-es kirobbanása előtt ez a cég is eladta az ingatlant, később hárommillió forintot vettek zár alá a nyomozók a Tagba Kft.-nél.

2019-től Völner Pál lett a végrehajtási ügyek miniszteri biztosa, és az ügyészség szerint hosszú időn keresztül kenőpénzeket fogadott el Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől, cserébe, ha érdekében gyakorolja a befolyását a végrehajtók kinevezésekor. A nyomozati iratok alapján más ügyekben is egyeztettek.

Aki visszaolvasná eddigi legfontosabb cikkeinket a Völner-Schadl ügyről, itt legörgetve megtalálja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *