Vasárnap újabb azonosítatlan repülő tárgyat lőttek ki az amerikai légtérben, ebben a hónapban már a negyediket, írja a BBC.

Ezt is a kanadai határ közelében, ezúttal a Huron tónál semmisítette meg egy F-16-os vadászgép, helyi idő szerint vasárnap 14 óra 42 perckor. A tárgy 6100 méter magasan repült, és szombaton vették észre először montanai katonai létesítmények fölött.

Az amerikai védelmi minisztérium szerint nyolcszögletű, pilóta nélküli eszközről van szó, ami nem jelentett katonai fenyegetést.

Az amerikai hadsereg február 4-én egy kínai kémballont, pénteken pedig egy autó méretű, azonosítatlan tárgyat lőtt le Alaszkánál. Szombaton már Justin Trudeau kanadai miniszterelnök jelentette be, hogy az amerikaiakkal közösen ismét kilőttek egy azonosítatlan tárgyat az északnyugat-kanadai Yukon felett.

Az első esetben Kína tagadta, hogy kémeszközről lenne szó, állításuk szerint csak időjárási jelenségek megfigyelésére használták a ballont. A másik három tárgyról nem tudni, hogy kínai gyártmányok voltak-e, és milyen célt szolgáltak, a Fehér Ház szóvivője viszont elárulta, hogy ezek jóval kisebbek az első ballonnál. A roncsok vizsgálata után további részletek derülhetnek ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *