Amint arról beszámoltunk, a Hertha Berlin komoly meglepetést okozva 4–1-re verte a Borussia Mönchengladbachot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga). A találkozó hőse Dárdai Márton volt, aki augusztus óta először kapott lehetőséget kezdőként, a második félidő elején pedig fantasztikus gólt szerzett, ezzel megfordítva a meccs állását. A születésnapos fiú 14 évvel azután talált a kapuba, hogy apja, Dárdai Pál a legutolsó gólját lőtte a bajnokságban…

Ennél fantasztikusabban aligha alakulhat egy születésnap: Dárdai Márton vasárnap lett 21 esztendős, augusztus óta először kezdett, és 32. ligameccsén megszerezte első gólját a német élvonalban. Több mint 25 méterről, kapásból óriási gólt vágott a bal felső sarokba, úgy, hogy a labda a keresztlécről vágódott a hálóba. 

Íme… 

A gól ráadásul nemcsak szép, hanem fontos is volt: Dárdai találata a fordítást jelentette a berliniek számára, akik innentől kezdve hősiesen védekeztek, majd a hajrában két kontrából le is zárták a mérkőzést (4–1). 

A Hertha négy vereséggel kezdte a naptári évet a Bundesligában, és november 12-e óta először nyert bajnokit. Sikere ellenére a fővárosi együttes maradt a veszélyzónában, 17 ponttal az osztályozót jelentő 16. helyen tanyázik. 

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg az U21-es német válogatott hátvéd édesapja, a 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pál, aki a Hertha klubikonjának számít, játékos-pályafutását követően pedig kétszer is volt az első csapat vezetőedzője. Sajtóhírek szerint, ha a jelenlegi szakvezető, Sandro Schwarz nem tudja stabilizálni a csapat helyzetét a tabella középmezőnyében, akkor Berlinben rövidesen harmadszor is kinevezhetik a magyar trénert 

Dárdai Márton teljesítményére a német szaklapok is felfigyeltek, két helyen is a forduló válogatottjába került.

LABDARÚGÁS

NÉMET BUNDESLIGA

Hertha Berlin–Borussia Mönchengladbach 4–1 (Ngankam 30., Dárdai M. 52., Scherhant 91., Lukebakio 96. – 11-esből, ill. Elvedi 17.)

(Borítókép: Boris Streubel / Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *