két év F1-es pályafutást követően intett búcsút a Haasnak, minek után az amerikai istálló úgy döntött, hogy szélnek ereszti a fiatal német tehetséget, és helyette a nála jóval tapasztaltabb Nico Hülkenberget szerződtették le.

A legendás hétszeres világbajnok fia ezzel tartalékversenyzői szerepkörbe kényszerült a Mercedesnél, ahol bőven lesz lehetősége elmélyíteni a tudását, hiszen a német gyártó két kiváló versenyzővel és komoly technikai tudással rendelkezik. George Russell ugyanakkor azt gondolja, hogy mind a két oldal profitálhat az együttműködésből.

„Biztos vagyok benne, hogy vannak dolgok, amiket tanulhatunk tőle” – jelentette ki Russell az Auto, Motor und Sportnak adott nyilatkozatában. „Számára valószínűleg hasznos lesz, ha látja, hogyan működik ez a csapat, látja, hogyan dolgozunk együtt Lewisszal, illetve a mérnökökkel.”

„Ha én lennék Mick helyében, szuper keményen dolgoznék a szimulátorban itt Brackleyben, és próbálnék jól beilleszkedni a csapatba” – vélekedett a fiatal brit arról, hogy mi lenne a legfontosabb Mick Schumacher számára.

Russell korábban a versenypályán éles körülmények között is összetalálkozott Schumacherrel, ám akkor nem éppen baráti viszonyban kérte számon a német manőverét a rádióban, aki minden erejével próbálta védeni a pozícióját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *