Egy azonosítatlan, “nagy magasságban lévő” tárgyart lőttek le Aleszka felett Joe Biden elnök utasítására – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági kommunikációs vezetője.

John Kirby azt mondta, a védelmi minisztérium az előző 24 órában figyelemmel követte a “kisautó méretű” tárgyat, ami mintegy 12 ezer méter magasan tartózkodott, és veszélyt jelenthetett a polgári repülésre. A hírszerzés csütörtök este szerzett tudomást a tárgyról – írta a BBC.

Elmondta azt is, hogy egy vadászgép megközelítette a tárgyat, és megállapította, hogy az egy pilóta nélküli objektum. Az elnök az információ birtokában hozta meg a döntést. Az azonosítatlan tárgy a lelövés pillanatában egy ritkán lakott terület fölött tartózkodott.

A döntés azután született meg, hogy az Egyesült Államok múlt szombaton lelőtt egy kínai ballont a felségvizei felett. Kirby hozzátette, a törmelékmező ezúttal “sokkal, de sokkal kisebb” volt, mint a múlt héten Dél-Karolina partjainál lelőtt léggömb esetében.

A szakértők még nem derítették ki, hogy a lelőtt tárgy megfigyelést végzett-e. Kirby kijavított egy újságírót, aki ballonnak nevezte a tárgyat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *