Pénteken sok napsütésre számíthatunk, csapadékra sehol nincs kilátás. A nyugatias szél az ország északi felén és északkeleten többfelé megélénkülhet. A nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Pénteken sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen. A nyugatias szél az ország északi felén és északkeleten többfelé megélénkülhet. Hajnalra általában mínusz 12 és mínusz 6 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet – írja az Időkép.

Napközben 3-8 fokra van kilátás.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint pénteken továbbra is egy anticiklon tartja távol tőlünk a frontokat. A csípős reggeli időben sokaknál felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. Izom- és hasi görcsök, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák alakulhatnak ki, de fejfájás is jelentkezhet. 

Alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, viszont a sok napsütés jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre. Ugyanakkor nagy lesz a megfázásveszély.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Hétvégére visszatér a hó

Szombaton már több felhő lesz felettünk, és késő délutántól, kora estétől egy melegfront hatására helyenként eső, zápor, valamint havas eső, kisebb havazás, néhol ónos eső is kialakulhat. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban mínusz 11 és mínusz 5, kora délután 4 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős-napos időre van kilátás, elszórtan egy-egy futó zápor, kezdetben esetleg hózápor előfordulhat. Az északias szél több élénk, helyenként erős lesz. Az előző napokhoz képest jóval enyhébb lesz a hajnal, mínusz 3 és 4 fok között alakulhat a leglacsonyabb hőmérséklet. Napközben 4-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

(Borítókép: Balázs Attila / MTI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *