Az utazási szakemberek szerint szinte biztos, hogy áremelkedés jön a következő időszakban, ezért arra bíztatnak mindenkit, hogy éljenek az előfoglalás lehetőségével. Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy csakis jogszerűen működő vállalkozásnál fizessék be a részvételi díjat, mert akkor biztonságban lesz a pénzük.

Úgy pörögnek az előfoglalások a hazai utazási irodákban, mintha közvetlenül a pandémia utáni időszakban lennénk és mindenki szeretné bepótolni az elmaradt nyaralását. 

Bár a múlt év utolsó negyedében újabb mélypontra számítottunk, az év első heteiben az utazók nagy érdeklődése rácáfolt erre

– mondta az InfoRádióban Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Az elnök úgy gondolja, sokan még tavaly sem mertek külföldre utazni, de mivel már három éve nem jártak a tengernél, most ők is szeretnének egy mediterrán térségben –Törökországban, Görögországban, Horvátországban, Egyiptomban, Olaszországban, Spanyolországban – nyaralni. Ugyanakkor elmondása szerint 

sokan a színvonalból sem adnak lejjebb, és ugyanúgy négy-ötcsillagos szállodákat foglalnak. 

Emellett a szakemberek szinte biztosak abban, hogy áremelkedésre kell számítani a következő időszakban az infláció. Az egész világot érintő probléma következtében pedig arra bíztatják az embereket, hogy éljenek a turisztikai irodák adta előfoglalási lehetőségekkel és kedvezményekkel. 

Molnár Judit hangsúlyozta, hogy az utazók csakis jogszerűen működő vállalkozásnál fizessék be a részvételi díjat, mert akkor biztonságban lesz a pénzük.

(Borítókép: HarrisDro / Loop Images / Universal Images Group / Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *