Portik Tamás szerint egy szlovák maffiózó meg tudja mondani, ki ölte meg 1998. február 11-én Budapesten Fenyő János médiacézárt.

Felborult a tárgyalási menetrend a Fenyő János meggyilkoltatásának vádjával Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen zajló perben.

A tervezett tanúmeghallgatások előtt Portik Tamás és védője kapott szót, utóbbi egy egymondatos beadványt nyújtott be a bíróságnak, amelyben mindössze annyi szerepelt, hogy M. K. (egy Szlovákiában gyilkosságok miatt elítélt közismert szervezett bűnöző – a szerk.) meg tudja mondani, hogy ki követte el a Fenyő-gyilkosságot.

Portik szerint nem Jozef Rohác volt az elkövető,

írja a Magyar Nemzet.

A beadvány ismertetése után Portik arra akarta rávenni a bírót, hogy a perújításában ne csak Fenyő János meggyilkolását vizsgálja a törvényszék, hanem az eredetileg a perben vele együtt tárgyalt Aranykéz utcai merényletet is.

A két bűncselekmény miatt ítélték el Jozef Rohácot végrehajtóként életfogytiglani fegyházra, míg Portikot az Aranykéz utcai robbantás egyik áldozata, Boros Tamás meggyilkoltatása miatt marasztalták el 13 év fegyházra, emlékeztet a lap.

Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantással összefüggésben korábban úgy fogalmazott: biztos, hogy a szlovák titkosszolgálat robbantott Budapest Belvárosában.

(Borítókép: Fenyő János autója 1998. február 11-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *