***

Anyagháború zajlik, és a mennyiség fog győzni” – vélekedik az Oroszország-szakértő, aki szerint a háború jelenlegi állása Moszkvának kedvez, csak a vágyvezérelt gondolkodás lát bele többet az ukrán esélyekbe, mint az reális lenne.

Stier Gábor úgy véli, az orosz hadsereg összeszedte magát, újratervezte a háborút, és készen áll, hogy stratégiai célját, a Donbasz teljes elfoglalását akár még februárban megvalósítsa.

Az újabb és újabb nyugati fegyverszállítások mögött az az indíték állhat, hogy az amerikaik látják, hogy rosszul áll a helyzet, ezért próbálják nehézfegyverzet küldésével megőrizni az ukrán eredményeket. „Nyugati szempontból – sajnos – nem az a lényeg, hogy Ukrajna mit tud elérni, hanem hogy Oroszország mennyire gyengül” – hangsúlyozza a szakértő, aki szerint emiatt akkor lehet igazi esélye a háború befejezésének valamilyen tűzszünettel, ha az Egyesült Államok úgy érzi, Oroszország az ő szempontjából már kellőképpen meggyengült, vagyis a Nyugat a háborúval a célját elérte.

Kompenzálhatja az orosz mennyiségi fölényt az ukrán / nyugati minőségi fegyverzet? Milyen orosz hadműveletek várhatóak 2023 kora tavaszán?

A műsor vendége: Stier Gábor külpolitikai újságíró, a moszkvater.com alapító főszerkesztője.

A beszélgetést itt nézheti meg:

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *