Ezek a biztos jelek!

Bár emberi nyelvet nem beszélnek, a kis kedvencek így is igyekeznek kifejezni a szükségeiket, igényeiket és azt, hogy mennyire szeretik a gazdit. Bármilyen kis állat is vár téged otthon, az biztos, ha elég ideje vagytok egymás életének részei, akkor valószínűleg már minden rezdülését ismered és tudod, hogy mit szeretne. Ha viszont csak nemrég fogadtad örökbe kis kedvencedet, akkor valószínűleg még tanulnod kell, milyen jelzés, mit jelent. Hogy segítsünk benne, összeszedtük, hogyan fejezik ki az egyes állatok a szeretetüket.

„Puppy eyes” a kutyádtól

Ismered azt a helyzetet, amikor épp a kanapén pihensz és Netflixet nézel, a kutyád pedig az öledbe hajtja a fejét és közben mélyen a szemedbe néz? A „kölyökkutya szemekkel” való nézés egyértelműen azt jelenti, hogy „szeretlek.” A hosszú és intenzív szemkontaktus jelentése, hogy bízik benned és tisztel.

Azt tudtad, hogy ha a kutyád odahozza neked a kedvenc játékát, az csak részben jelenti azt, hogy játszani akar? Valójában azt fejezi ki, hogy ajándékba szánja neked, hogy kimutassa, mennyire bír téged. Sőt, az is egyértelmű jel, ha mindenhova követ téged: még a mosdóba is!

Így szeret a cicád

A macskák lassú pislogással mutatják ki az elfogadást az emberek iránt, ugyanis ez számukra egyértelműen a bizalom jele. Azt tudtad, hogy te ugyanígy kifejezheted felé a szeretetedet és érteni fogja?

De nemcsak ezzel tudja kifejezni, hogy odavan érted, hanem azzal is, ha az állát hozzádörzsöli a lábadhoz vagy a kezedhez. Ezzel azt fejezi ki, hogy te az ő „tulajdona” vagy. Apropó, fizikai kontaktus! A cicák azzal is kifejezik a kötődésüket, hogy ráhangolódnak arra, amit te csinálsz – vagyis, amikor alszol, akkor veled alszanak. Épp ezért hatalmas bóknak kell venni, ha lefekszik melléd, amikor aludni készülsz este.

A tengerimalac énekel

Ha volt már valaha tengerimalacod, akkor tudod, milyen hangosan tud sikítani, „nyikorogni” és dorombolni, és mindezt azért teszi, hogy kifejezze, mennyire szeret. Tekintsd mindezt szerelmes dalnak, hiszen néha pont olyan, mintha énekelnének.

Farktoll rázás a madárkádtól

Nem csak a kutyák csóválják a farkukat örömükben, hanem a madarak is. A szárnyas állatok is kommunikációra használják ezt a mozdulatot, ezzel fejezik ki szeretetüket. Na persze, a papagájok híresek arról, hogy utánozzák az emberi beszédet, így akár arra is képesek, hogy elmondják: „szeretlek.”

A lovad keresi az érintésed

A lovak nagyon érzékeny állatok, és nagyon válogatósak abban, hogy kiben is bízzanak meg igazából. Így biztos lehetsz benne, hogy odavan érted, ha keresi a fizikai kontaktust és reagál arra, ha hívod őt.

És ezt olvastad már?

Ez a 3 legokosabb kutyafajta a világon

Forrás: RD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *