Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, vasárnap több baloldali médium is tévesen közölte a hírt, hogy az orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni mérkőzés előtt. A baloldali hírverés zászlóshajója természetesen a 444 volt, azonban még aznap este helyretették a portált, miután megpróbálta orosz propagandának feltüntetni a Fradi szurkolók koreóját.

A sajtóban különböző hírek jelentek meg a koreográfia üzenetével kapcsolatban, így a Mandineren is arról írtunk, hogy a Fradi-tábor a velük régóta baráti viszonyt ápoló bécsi labdarúgócsapat szurkolói csoportjának 35 éves születésnapjáról emlékezett meg ezzel a gesztussal.

 

Nem, nem orosz zászlót mintázott a Fradi-szurkolók koreográfiája

 

Most nem annyira sikerült a 444 „tényellenőrzése”

Annak érdekében, hogy helyére tegyük a vasárnapi meccsen megjelent koreográfia valódi jelentését, megkerestük Hamberger Ádámot, a Fradi vezérszurkolóját is. 

Hamberger a Mandinernek elmondta,

a Tornados Rapid és a Green Monsters szurkolói csoport barátsága a tavalyi évben lett 15 éves,

azonban most volt az első olyan jelentős mérkőzés, ahol nagy létszámban meg tudtak jelenni a szurkolók és méltó módon megemlékezhettek a két ultracsoport barátságáról. 

Emlékeztetett: 1898-as megalakulásakor a Rapid Wien, akkori nevén Első Bécsi Munkás Futbal Klub logója vörös és kék volt, amit 1904-ben cseréltek zöld-fehérre. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Rapid szurkolói csoportja, így pedig maga

a Rapid is mind a mai napig használja a vörös és kék színeket kiegészítésként.

A Fradi vezérszurkolója kiemelte, hogy az Újpest elleni mérkőzésen pontosan úgy jelenítették meg a 444 által orosz zászlónak titulált koreográfiát, ahogy azt a Rapid szurkolói csapata szokta. Hozzátette: „A 444 nagyon szereti hangoztatni, hogy ellenőrzik a tényeket, ez most úgy látszik nem annyira sikerült”

 

Ezek a 444-es skacok nem bántóan okosak

 

A tévedés forrása, ahogy már említettük, eredetileg a 444.hu volt, amelynek szerzője igencsak félreértette a látványos szurkolói akció jelentését. A portál időközben törölte az erről szóló cikket, sőt, külön cikkben is korrigált, ám lentebb megtekinthető az eredeti cikkről készített képernyőfotó.

 

Így magyarázza a 444 a benézett orosz zászlót

 

 

Nyitókép:  MTI/Szigetváry Zsolt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *