Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel megkezdődött a háromnapos stratégiai kormányülés a sopronbánfalvi kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Mint mondta, az első téma az a hajnali földrengés volt, amelynek több száz halálos áldozata volt Törökországban.

A kormányülés elején áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a földrengés sújtotta Törökországnak. E célból a kormány haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a török hatóságokkal – közölte Havasi Bertalan.

Hozzátette, a szerdáig tartó stratégiai kormányülés kiemelt témája lesz Brüsszel szankciós politikája és az, hogy ennek káros hatásaitól, a szankciós inflációtól, a magas energiaáraktól hogyan lehet megvédeni Magyarországot. 

Novák Katalin részvétet nyilvánított 

Novák Katalin köztársasági elnök részvétét nyilvánította a törökországi földrengésben érintett áldozatok családjainak – közölte az államfő hivatala, a Sándor-palota hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Recep Tayyip Erdogan török elnöknek küldött levelében Novák Katalin együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit és a török népet. Közölték azt is, hogy Magyarország azonnali segítséget ajánlott fel a mentési munkálatokhoz.

(Borítókép: Orbán Viktor a háromnapos stratégiai kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban 2023. február 6-án. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *