Összesen 18 óra késéssel landolt Budapesten a Dzsiddából induló járat, mivel a gép egyik magyar állampolgárságú utasa bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is.

A fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar állampolgárságú utasa Kairói felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte – olvasható a Budflyer Facebook-oldalán.

A járat kapitánya ezért a gép azonnali divertálását rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére. A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről.

Időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton résztvett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50 kilométerre lévő Nicosia egyik szállodájába.

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le. A három kontinensen át tartó utazás összesen 18 órás késéssel zárult.

Kérdéseinkkel megkerestük a Wizz Air-t, amint választ kapunk, azonnal frissítjük cikkünket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *