Hódmezővásárhely polgármestere és társai Kübekházán szervezték a Mindenki Magyarországa Néppárt alakuló ülését, amelyen segítséget kértek a ChatGPT alkalmazástól is, hogy legyőzhessék a kormánypártokat.

Márki-Zay Péter a közösségi oldalára is feltette a videót, amelyben az alkalmazástól kér segítséget. Azt a kérdést tették fel a mesterséges intelligenciának, hogy „hogyan lehet legyőzni az Orbán–rendszert Magyarországon”,

amire a polgármester szerint egy igen precíz választ kaptak.

A ChatGPT hat pontban válaszolta meg a polgármester kérdését. A hat javaslat a következő volt:

  1. támogasd és vegyél részt a tiltakozásokban,
  2. támogasd a független médiát,
  3. támogasd a demokráciapárti szervezeteket,
  4. képezd magad és segíts másoknak tájékozódni,
  5. vegyél részt politikai vitákban,
  6. szavazz a választásokon!

Márki-Zay Péter a harmadik javaslatra reagálva kiemelte, hogy mit kell tenni: csatlakozni ezekhez a szervezetekhez és adományokat adni számukra. Márki–Zay Péter szerint megvan a recept, de ezt majd a maga ízlése szerint alakítja minden ellenzéki párt.  Az viszont nem derült ki a videóból, hogy mi lehetett az oka annak, hogy az ellenzéki politikus MÁV–os felsőt viselt, ahogyan az sem, hogy miért Kübekházán tartották ezt a megbeszélést.

Új párttal próbálkoznak 

A polgármester, korábban az Indexnek adott interjúban jelentette be, hogy az európai parlamenti választásokon egy új párttal mérettetnek majd meg. Akkor a pártról annyit árult el, hogy az Európai Néppárttal kívánnak majd szorosabban együttműködni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *