A gyártó állítása szerint egyszerre három modell is bemutatásra kerülhet.

Az Audi már 2021 tavaszán bemutatott egy tanulmányt a készülő A6 e-tronról, amelynek kombiváltozata egy évvel később következett. Most Marc Lichte, az Audi vezető formatervezője elmondta, hogy egy RS6 sportváltozat is készül, az Autocar pedig azt is tudni véli, hogy mindhárom változat 2024 elején kerül piacra.

Az A6 e-tron várhatóan a BMW i5 ellenfele lesz, amelyet már 2023 nyarán bemutatnak. Az új Audi műszaki alapja a Premium Platform Electric (PPE ) lesz, amely a Q6 e-tron és a Porsche Macan Elektro alapját is képezi. Az elektromos A6 hátsókerék- és összkerékhajtással is elérhető lesz. 

Audi A6 e-tron Concept

A tanulmányok összkerékhajtású rendszerrel, 350 kW-os hajtási teljesítménnyel és 800 newtonméteres nyomatékkal rendelkeztek. Ez kevesebb mint négy másodperc alatt kell, hogy lehetővé tegye a 100 km/órás sprintet, míg az Autocar szerint a hátsókerék-hajtású modelleknek körülbelül hét másodperc alatt kell teljesíteniük a sprintet.

Az A6 e-tron így meg sem közelíti a Porsche Taycan-t, ahol a sprintidő 5,4 és 2,8 másodperc között mozog. Egy RS6 e-tron Avant azonban ezt ellensúlyozhatná, ugyanis állítólag 100 kW-tal többet nyújt, mint a fent említett összkerékhajtású változatok. 450 kW-os teljesítményével nagyjából azon a szinten lenne, mint a Porsche Macan elektromos változata.

Audi A6 e-tron Avant Concept