Hosszas jogi és szóbeli csatározás után tudott átigazolni a McLarenhez Oscar Piastri az Alpine csapatától, ahol tavaly tartalékversenyző volt, idén pedig már a Forma-1-ben állhat rajthoz a 2021-es Forma-2-es bajnok.

A fiatal ausztrál a McLaren YouTube-csatornájának videója szerint nemrég látogatott el először a McLaren Technology Centre-be, viszont nem üres kézzel távozott a híres wokingi létesítményből.

Még több F1 hír:Kiderült, milyen színű lesz a 2023-as Mercedes, a W14-es

Céges autóként egy McLaren Artura tulajdonosa lett, méghozzá piros színben. A kocsi átszámítva körülbelül 80 millió forintba kerül, a járgány „lelke” pedig egy V6-os belső égésű motor elektromos erőforrásokkal kiegészítve, így összesen 671 lóerős teljesítményre képes.

A kétajtós coupé gyorsulására nem lehet panasz, mivel a 100 km/órát 2,9 másodperc alatt éri el, 200-ra 8,3 másodperc alatt gyorsul, a 330 km/órás végsebességét pedig 10,7 másodperc alatt éri el.

A McLaren csapata február 13-án az MTC-ben fogja megmutatni a 2023-as autóját, teljes valójában pedig minden bizonnyal a február 23-án induló teszteken láthatjuk majd a kocsit. Az összes autóbemutató dátumát ebben a cikkünkben szedtük össze.

Piastri mellett nemrég kapta meg a céges autóját Gasly, Sainz egy brutális Ferrari tulajdonosa lett, Verstappen pedig szintén egy komoly Ferrari megvásárlásával kacérkodik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *