A 2021-es Forma-1-es szezon a végletekig kiélezett volt, a világbajnok kilétéről pedig a verseny utolsó köre döntött. Verstappen a frissebb gumikon meg tudta előzni Hamiltont, így az övé lett a cím a több összeérést is hozó bajnoki csatában.

A két klasszis 2022-ben már nem volt bajnoki rivális, de így is volt kontakt a Red Bull és a Mercedes versenyzője között, így ismét elkezdtek beszélni arról, hogy személyes konfliktus is lehet köztük. Hamilton erre így reagált:

Még több F1 hír:Először hallatta vészjósló hangját a Ferrari 2023-as erőforrása (videó)

„Sokan azt mondják, hogy gondokkal vannak köztünk Maxszal. Én tisztelem őt. Sokkal fiatalabb nálam, szóval talán neki van baja velem. De nem vagyok biztos benne, és feltételezem, hogy nincs. Viszont nem beszélhetek az ő nevében” – mondta Hamilton a Formule1.nl tudósítása szerint.

Ezzel kapcsolatban az angol Mirror Sport megkérdezte a kétszeres világbajnokot a pénteki bemutató után, és így reagált a holland pilóta:

„Nincs bajom senkivel. Abu-Dzabiban mindannyian egy asztalhoz ültünk, jókat nevettünk mindenkivel, jól éreztük magunkat. Szóval minden rendben van” – kezdte.

„És a sportnak az lenne az érdeke, ha Hamilton és több pilóta is részt venne a bajnoki harcban. Mi az időmérőkön nyújthatnánk jobb teljesítményt, hiszen tavaly nem a miénk volt a legjobb időmérős autó. A sport és mindenki más is azt szeretné, ha több csapat között zajlana a bajnoki harc.”

Verstappen ezenkívül azt is elmondta, melyik négy versenyző lehet a világbajnoki riválisa idén, a csapattárs Sergio Perezt viszont kihagyta a felsorolásból.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *