A műsorvezető több személyes tárgya is feltűnt egy antikvárium oldalán, amelyek összértéke körülbelül 1,8 millió forintra tehető.

Idén áprilisban lesz 15 éve, hogy elhunyt a legendás tévés, Antal Imre, akit a legtöbben a 24 évadot megélt Szeszélyes évszakok című műsorból ismerhetnek. A magyar televíziózás kiemelkedő alakjának – aki egyben tehetséges zongoraművész is volt – személyes tárgyaira nemrég a Bors bukkant rá egy antikvárium oldalán. Bár a 294 darab könyvből, 171 iratból és 196 kottából álló gyűjteményt kezdetben 2,5 millió forintért árulták, később 1,8 millió forintra vitték le az árát, és nem úgy tűnik, hogy nagy lenne a tolongás érte.

A hirdetésben, amelyre a Bors bukkant rá, azt írják, az eladásra kínált csomag részét képezik Antal Imre könyvtárának és iratainak, a tételek között vannak fotók, illetve más személyes tárgyak is.

A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése, vagy neki szóló ajándékozási beírások találhatók. Hírességektől és magánszemélyektől érkezett gratuláló levelek, táviratok (többek között Sólyom Lászlótól és Szilágyi Jánostól), kották, Antal Imrének dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai alkotják ezen különleges gyűjtemény gerincét

– olvasható az oldalon.

Mint azt a lap részletezi, a tárgyak valószínűleg azon személyen keresztül kerülhettek az antikváriumhoz, akivel Antal eltartási szerződést kötött. A tévés halálát követően így rá szállhattak a személyes holmijai és nagyobb értékei, míg a tartozások Jenei Józsefre, aki a legjobb barátja volt, ő 2021-ben hunyt el. A gyűjteményben többek között az alábbi iratokat lehet megtalálni:

  • jegyzetfüzetek,
  • orvosi papírok,
  • kézzel írt telefonkönyv,
  • gratulációk államfőktől és színészektől,
  • Antal Imre édesapjának fotóalbuma,
  • határidőnapló,
  • díszoklevelek,
  • a Szinlép Bt. számlatömbje, 1998 és 2001 közötti számlákkal.

(Borítókép: Antal Imre 2006. október 17-én. Fotó: Beliczay László / MTI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *