Fontos megjegyezni, hogy a Red Bull időközben elkezdi fejleszteni a saját belső égésű motorját is 2026-ra, ezért vigyázniuk kell, hogy ne legyen információátadás köztük és a Honda között, hiszen a japán gyártó is jelezte nemrég az FIA felé, hogy érdeklődnek az új szabályok iránt, ami azt jelenti, hogy három év múlva már potenciális ellenfelek lehetnek.

2023-tól 2025-ig azonban még folytatódik a sikeres partnerségük, és a Honda továbbra is motorokkal látja majd el a Red Bullt, miközben a nevük ismét feltűnik majd a bikások autóján, ellentétben például a tavalyi szezonnal.

Furcsa szituáció tehát ez, de Horner kihangsúlyozta, hogy a Honda és a Red Bull Powertrains teljesen elszigetelve dolgozik majd egymástól, és különböző lépésekkel igyekeznek majd elválasztani magukat a másiktól.

Még több F1 hír:Ilyen lehetne a Ford festése a Forma-1-ben (képek)

„Van egy megállapodásunk 2025-ig, miközben a kapcsolatunk is remek a Hondával. Nincsen átjárás a szellemi tulajdon terén, hiszen a Honda minden erőforrását Japánban gyártja, mi pedig már 2026-ra figyelünk.”

„Szóval egy jól látható kínai nagy fal van a két aktivitás között, de ennek ellenére természetesen igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a következő évek még sikeresek legyenek a Hondával. Ők is teljes mértékben elkötelezettek, a kapcsolatunk pedig 2025 végén fog lezárulni.”

„Ők biztosítják a motorokat, övék az összes szellemi tulajdon, mi tehát nem is látunk bele, viszont mindent meg fogunk tenni azért, hogy további sikereket érjünk el” – hangsúlyozta ismét a célokat Horner.

A Red Bull bemutatója után a csapatfőnök azért még azt is elárulta, hogy nem a valódi RB19-et láthattuk New Yorkban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *