Egy olasz étteremben dolgozott pizzasütőként Franciaországban az olasz maffia egyik bérgyilkosa. Edgardo Greco-t 16 év bujkálás után fogták el Saint-Étienne-ben.

A 63 éves férfi korábban a dél-olaszországi ‘Ndrangheta maffiacsoportnak dolgozott, Olaszországban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték több ember meggyilkolásáért.

Az olasz étterem vezetőjét megdöbbentette a hír. „Kedves volt, rendkívül kedves, a vendégek ismerték. Ilyesmire sosem gondoltunk volna. Mindannyian egy kicsit értetlenül nézzük, hogy mi történt,” fogalmazott Maurizio Diana.

A férfi 2021-ben még saját éttermet is nyitott Sain-Etienne-ben, amely valószínűleg csak néhány hónapig működött, de a megnyitásról szóló hír még egy helyi újságba is bekerült.

A Paolo Dimitrio álnéven bujkáló bérgyilkost az olasz és francia hatóságok az Interpol együttműködésével fogták el. A nemzetközi szervezetnek van egy kifejezetten a ‘Ndrangheta maffiacsoport ügyeivel foglalkozó projektje, amelyben 195 ország vesz részt.

Az Interpol szerint az ‘Ndrangheta Olaszország legkiterjedtebb és legerősebb maffiacsoportjának számít, amely világszerte tevékenykedik, és szoros kapcsolatokat ápol a Dél-Amerikából Európába irányuló kokainkereskedelemmel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *