A pénteki rangadót szoros csatában a manchesteriek nyerték 1–0-ra, és jutottak tovább az FA-kupa nyolcaddöntőjébe. A találkozó után Ugandában a poklok pokla szabadult el.

A feldühödött észak-londoni szimpatizánsok a vereség után Kampala utcáira vonultak, és összecsaptak a Manchester City ultráival. A fővárosi rendőrség jelentése szerint egy arsenalos a kórházba szállítás során belehalt szúrt sérüléseibe, az eset során két embert őrizetbe vettek.

A kelet-afrikai országban kimondottan veszélyes angol csapatoknak, de legfőképp az Arsenalnak szorítani, hiszen egy héttel ezelőtt szintén egy észak-londoni szimpatizáns vesztette életét, az áldozatot egy heves vita során rivális drukkerek lőtték agyon egy helyi kocsmában.

Szakértők szerint nem a klubhovatartozás miatt szabadultak el az indulatok Ugandában, sokkal inkább a sportfogadási láz miatt éleződött ki az ellentét a szurkolótáborok között.

“Amikor egy társadalom nagyon sebezhetővé válik, általában a remény elvesztése miatt sokan másban keresik a kiutat… a vereség vagy a győzelem rendkívüli lelkesedést vagy rendkívüli bánatot is okoz egy-egy fogadás után”

– nyilatkozta Joseph Kabuleta, az Uganda Sports Press Association (USPA) egykori első embere a BBC-nek.

Forrás: Sportal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *